Slovensko – Ukrajina 1:2

Slovenskí futbalisti prehrali vo svojom druhom zápase na ME v Nemecku s Ukrajinou 1:2. V piatkovom stretnutí 21. júna E-skupiny síce vyhrávali po prvom polčase 1:0 vďaka Ivanovi Schranzovi, no na aktivitu súpera po zmene strán už nestačili. O víťazstve Ukrajincov rozhodol v 80. minúte Roman Jaremčuk. O tom, či Slováci postúpia do vyraďovacej fázy, sa tak rozhodne v záverečnom skupinovom dueli s Rumunskom, ktorý je na programe v stredu o 18.00 h v nemeckom Frankfurte nad Mohanom. Schranz sa presadil v druhom stretnutí za sebou a stal sa vôbec prvým hráčom Slovenska, ktorý zaznamenal viac ako jeden gól na európskom šampionáte. Zo zápasu sa napokon tešili Ukrajinci, za ktorých najskôr vyrovnal Mykola Šaparenko a neskôr prihral na víťazný gól Jaremčuka. V neúplnej tabuľke figurujú Slováci na tretej priečke s tromi bodmi.

Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko (67. Obert) – Kucka, Lobotka, Duda (60. Bénes) – Schranz (86. Sauer), Boženík (60. Strelec), Haraslín (67. Suslov)

Ukrajina: Trubin – Tymčyk, Zabarnyj, Matvijenko, Zinčenko – Šaparenko (90.+2 Talovjerov), Bražko (85. Sydorčuk), Sudakov – Jarmolenko (67. Zubkov), Dovbyk (67. Jaremčuk), Mudryk (85. Malinovskij)

Góly: 17. Schranz – 54. Šaparenko, 80. Jaremčuk. ŽK: 84. Jaremčuk. Rozhodcovia: Oliver – Burt, Cook (všetci Anglicko).

Štefan Dlugolinský

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?