Slovensko – Lotyšsko 2:3 PP

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom šiestom zápase v ostravskej B-skupine MS s Lotyšskom 2:3 po samostatných nájazdoch a skomplikovali si cestu do štvrťfinále. Rozhodujúci nájazd premenil v siedmej sérii Dans Ločmelis. Slováci zostali v tabuľke na štvrtom mieste, no pobaltský tím na nich z piatej priečky stráca už len tri body a má lepší vzájomný duel.

Naši dnes čakali ako dopadne zápas USA – Lotyšsko. Američania Lotyšov porazli 6:3 a tak zabezpečili náš postup do štvrťfinále. Vo štvrťfinále sa stretneme vo štvrtok s Kanadou a bude to už v Prahe.  

Slovensko: Hlavaj – Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Daňo, Sukeľ, Kudrna

Lotyšsko: Gudlevskis – Čukste, Jaks, Cibulskis, Freibergs, Komuls, Mamčics, Zile – Daugavinš, Abols, Krastenbergs – Ro. Bukarts, Batna, Dzierkals – Indrašis, Ločmelis, Ri. Bukarts – Tralmaks, Egle, Gavars – Lavinš

Góly: 43. Pospíšil (Regenda, Ivan), 59. Cehlárik (Slafkovský, Hrivík) – 19. Freibergs (Indrašis, Ri. Bukarts), 59. Cibuskis (Indrašis), rozh. nájazd Ločmelis. Rozhodcovia: Holm (Švéd.), Vikman (Fín.) – Heffner, Hofer (obaja Nem.), vylúčení: 5:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 9109 divákov.

Štefan Dlugolinský

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?