Slovensko na MS v hokeji 2024

V kádri kanadského trénera Craiga Ramsayho na MS nastúpia traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov. Do zostavy sa nezmestili viacerí, medzi inými aj Lantoši. Ako povedal generálny manažér Miroslav Šatan:  „V príprave hral veľmi dobre a tým že prišli hráči z NHL, bolo veľmi ťažké nájsť mu miesto v prvých dvoch päťkách. To by ovplyvnilo jeho rolu i čas v presilovke. Neviem, či by sme ho dokázali dobre využiť v tretej alebo štvrtej formácii. Z úcty k nemu sme ho nechceli dať do pozície čakajúceho hráča alebo náhradníka. Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí,“ povedal Miroslav Šatan.

V kádroch ostaných 15 tímov, ktoré nastúpia na MS v Česku, zatiaľ bolo k 7. máju až nevídaných 90 hráčov z NHL. Ich počet zrejme bude ešte vyšší. Tímy Kanady a ani USA zatiaľ neuzavreli šampionátové súpisky, pretože sa čaká na vypadnutia v play off NHL.

V kádri kanadského trénera Ramsayho sú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov.

Útočníci: Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksand/Švéd.), Lukáš Cingel (HC Kometa Brno/ČR), Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček (všetci HC Oceláři Třinec/ČR), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja HC Litvínov/ČR), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav/ČR), Martin Pospíšil (Calgary Flames/NHL), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/San Diego Gulls), Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens/NHL), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava), Tomáš Tatar (Seattle Kraken/NHL), Miloš Kelemen (Arizona Coyotes/Tucson Roadrunners)

Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Dynamo Pardubice/ČR), Martin Feherváry (Washington Capitals/NHL), František Gajdoš (HK Nitra), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice/ČR), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec/ČR), Patrik Koch (Arizona Coyotes/Tucson Roadrunners), Šimon Nemec (New Jersey Devils/NHL), Rayen Petrovický (Dukla Trenčín)

Brankári: Samuel Hlavaj (HC Škoda Plzeň/ČR), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Michalovce), Matej Tomek (HC Litvínov/ČR)

Štefan Dlugolinský

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?