Slovenský hokej na MS 2024

Ako informoval na tlačovej besede kanadský tréner Craig Ramsay do Ostravy odcestujú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov. Tréneri vyradia ešte jedného obrancu a jedného útočníka a všetci by mali ísť do prípadnej rezervy. Reprezentačné mužstvo je už kompletné.

Na pondelňajšom zraze sa do tímu prihlásilo 26 hráčov, ale na MS ich pocestuje 25. Pred sebou majú ešte jeden tréning  a jeden prípravný zápas s tímom USA v Bratislave. To bude aj bodka a záver nominácie na MS 2024. V zostave zatiaľ figuruje títo hráči :

útočníci: Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksand), Lukáš Cingel (HC Kometa Brno), Viliam Čacho, Marko Daňo, Libor Hudáček (všetci HC Oceláři Třinec), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja HC Litvínov), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav), Martin Pospíšil (Calgary Flames), Pavol Regenda (Anaheim Ducks/San Diego Gulls), Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava), Tomáš Tatar (Seattle Kraken)

obrancovia: Peter Čerešňák (HC Dynamo Pardubice), Martin Feherváry (Washington Capitals), František Gajdoš (HK Nitra), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Patrik Koch (Arizona Coyotes/Tucson Roadrunners), Šimon Nemec (New Jersey Devils), Rayen Petrovický (Dukla Trenčín)

brankári: Samuel Hlavaj (Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (Litvínov)

Štefan Dlugolinský

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?